Bilbo

Bilbo

51, Oslo

Satser relativt aktivt på regatta i Oslofjorden med vår X-35 First 31.7 hadde vi før, men lille-Bilbo er nå solgt til Stavanger


Kategorier

Arkiv

Teampleie og kollisjonRaymarine regattaen i Moss er en viktig regatta i Bilbo-teamet. Viktig fordi vi kan gjøre det vi liker best og får god tid til å være sammen. Baneregatta er gøy. Alle mann klare på morgenen lørdag, oppgaver fordelt og jobben som må gjøres før vi kan kaste loss går fort. Sol. Vindvarselet sier at det blir godt med vind så vi ligger og venter en stund ute på fjorden på at sønnavinden skal fylle. Banemannskapet kommuniserer på VHF. Toppmerke lagt. Da er det like før. Vi gjør klar. 4 knops vind. Lett fokk. Bøye og båt pinget, vi starter sammen med ORCi, 20 båter på linjen, ganske aggressivt felt, alle vil ha en god plass. Vi posisjonerer oss ? må brenne litt tid. Opp opp opp! Ned. Ole Jacob signaliserer ? vi er på linja ? 10 sekunder igjen, finner litt plass går ned. Derrr ? Ut å ri. 10 knops vind, trim for fart. Lett å si når fokketrimmerne ikke har nødvendig rutine. Erik som gjesteseiler hos oss får det til. Vi er i gang. Med nøkkelpersoner borte blir det mye armer og bein. Mer vind. Seilbytte. Gutta jobber og jobber. Korte baneregattaer der vi rekker 2 runder på 45 minutter og er tett på mange andre båter blir det aldri tid til å finne ordentlig ut av hvorfor vi mangler båtfart.

Andre race, grei start men vi er i en skvis. Fisvind på alle kanter. Skippern vil vekk. Vi kan ikke slå for vi har Wasabi rett bak på styrbord. Men skippern vil vekk. Får tanken om at vi bremser litt, faller av med stramme seil for å bygge avstand til Wasabi. Gjort det før. Det pleier å gå. Nå har vi nok avstand. ?Jeg slår!?. Der er vi rundt, kurs rett mot skutesida til Wasabi, bare å falle av og gli bak, men det er ikke tid. Og roret lystrer ikke. Dette går ikke bra! Nei. Fa? ikke ror. BANG. Med full rett hyles det aggressivt fra Wasabi. Sånt skal ikke skje. Vi torpederer dem fordi skippern gjorde en feilvurdering . Verst av alt at han ikke hadde involvert storseilkjører i sin plan slik at seilet kunne vært dumpet og roret funket. 720. Kaos om bord, folk snubler og faller og skjønner ikke helt hva som skjer. Lenge siden vi har trent på 720! (kan vi fri oss fra berøring ved å ta straff?) Bilbo har bare fått noen hakk, men Wasabi er såret og må gi seg for dagen. Plastre kutt både på mannskap og mekke båt flere timer. Heldigvis var de blide og fornøyde på søndagens regatta der de seilte bra.

Vi fikk seilt 3 race lørdag og 2 race søndag. Det ble en bra treningshelg for oss. Vi er der vi skal være. Vi byttet båt for å starte en ny læringsreise og det er der vi er. På starten. Helgen ga nødvendig trening. Hue var inni båten hele tiden. Kommunikasjonen fungerer. Farten mangler.  Men på søndag fant vi noen småting som hjalp litt på det også. Og siden Guy Robert var hjemme med nyfødt barn fikk Fredrik og Harald en bratt læringskurve. Når vi bor sammen på Refsnes og deler en gourmet opplevelse før konsert og fest i Moss lørdag kveld blir det en helg som sveiser oss sammen.

Èn kommentar

kjetil

24.aug.2011 kl.07:19

Flott skildring av regattaen!

Skriv en ny kommentar

hits