Bilbo

Bilbo

51, Oslo

Satser relativt aktivt på regatta i Oslofjorden med vår X-35 First 31.7 hadde vi før, men lille-Bilbo er nå solgt til Stavanger


Kategorier

Arkiv

Team er gøy!

 

Vi har fulgt med på Yr i mange dager. Sol og mye vind har stått fast de siste dagene. Litt ubehag i magen dagen før, irriterende at vi ikke får båten til å gå bra og litt ubehag over spenningen som ligger i litt for mye vind på spinnaker. Lurer en stund på hvorfor jeg driver med dette, mye spenning, ubehagelig morgen og opp klokken 7 på en lørdag. Hmm.

Vi var ute i god tid. Alt var klart, vi hadde en plan for starten, kjørt et par timing runder og fått spredd budskapet. Alle ombord visste hva vi skulle gjøre. Og gjorde det. Full fart på styrbord ? brølte litt på Wasabi, fikk dem vekk, jibbet rundt bøya og spinnakeren kom opp som en kule. Ole Jacob og Harald var godt forberedt og på ballen. Eller tauet. Vi var først, god fart og fortsatt først. Loffet vekk en 40.7, full kontroll, full fart, foran alle, ikke rart jeg elsker dette! Intenst fokus, her gjelder det å holde båten på beina. Vi ser at de som hadde starten før oss får broacher og kineresere, hører at det blafrer mye i seil bak oss, men vi har kontroll. Holder 40.7n unna. Dette går veien.

Men hvordan klarte han å lure oss!!! 40.7n bikker opp bak oss og tar vinden vår. F?.. Vi faller av og kommer oss løs. Båten ruller, spinnakeren må litt ned og frem. Flere mann bakover. 10 knop, 11 knop det suser og går. Intens konsentrasjon. 165 grader, ned mot 170, opp til 160, det går bra. Elsker dette. Tør vi å jibbe? Det pleier å skjære seg i jibbene. Litt blandede meninger, men det løyer litt og vi jibber. Det glir som smør ? spinnakern står og vi suser ned mot merket sammen med båter som er MYE større enn oss. Vi har seilt bra. Vi har flyten. Endelig.

På kryss. Guy Robert kommer fra spinnakerskjøtet og tar over taktikken fra Øistein. Øistein får kjørt seg. Mye jobbing på storseil når det blåser rundt 20 knop. Hardt akterstag, løygangen konservativt, flatt storseil. Passe rorpress, for mye rorpress og nøytralt. Øistein justerer hele tiden. Fredrik, Jon og Frode får slagene til å gli. God logistikk i slagene. Vi går bra. Det glir godt. Lett å styre, fin flyt, bra rorbalanse. Yessss. Vi tror neste spinnakerlegg skal bli skarp og heiser den gule. Hmm. Dette blir plattere enn vi trodde. Men vi har bra trykk. Det løyer litt. Bytt fokk. Det går med et skrik! Ny fokk kommer opp i det vi runder. Baggen tenker ingen av oss på og borte ble den. Vi holder fokus. Diskuterer taktikk og kommer oss i mål.

Yess ? endelig fikk vi det til å gli en hel regatta. Det føles godt, første gang vi har hatt denne gode godfølelsen i X?n. Hiiiaaa.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits