Bilbo

Bilbo

52, Oslo

Satser relativt aktivt på regatta i Oslofjorden med vår X-35 First 31.7 hadde vi før, men lille-Bilbo er nå solgt til Stavanger


Kategorier

Arkiv

Færder´n - Vanskelige beslutninger i team

Mange ledergrupper sliter med å stoppe prosjekter som burde vært stoppet. Når man står midt oppe i det er det vanskelig. Før man starter kan det også være vanskelig å snakke om hvilke kriterier som skal gjelde for et eventuelt stopp. Det blir for negativt. Som det blir før en regattastart. For negativt. Men, erfaringen er at det blir umulig å løfte opp diskusjonen underveis også. Gjør man det skaper man en litt slapp stemning som gjør den eventuelle fortsettelsen litt halvhjertet. Derfor hadde vi satt noen kriterier for om vi skulle bryte. Klokken tre på natten klikket disse kriteriene inn. Og vi brøt. Litt senere fikk alle i vår klasse fin vind og de kom seg i mål med en morsom spinnakerseiling fra Færder. Lett å si, i etterpåklokskapens lys, at vår beslutning om å bryte var feil. Likevel var det riktig. For oss. Basert på våre kriterier.

Vår Færder var en god opplevelse tross vår egen avkortning. Vi hadde flere fine seire underveis. Starten vår var god, vi kom godt ut med god fart på rette sekund. Vi hadde godt fokus på å holde oss unna "sandwicher" og kom oss godt forbi mange av dem. Vi fikk trent mye trim i lettvind og konstantert at der har vi mye å lære. Båten vår skal gå fort i lettvind - og Elleville, også en X-35, som kom på 3de i klassen beviste det. De var på Filtvedt 2 timer før oss. Rundingen vår, altså to timer etter, var en stor seier - vi så sandwichene i tide, seilte rundt alle og tok sikkert 50 båter der.Vi traff godt på en del vindskift, vant mange meter på mange små valg, tapte meter på andre valg. 


Bilbo gjengen trives så godt med vår hobby at vi har bestemt oss for å ikke bruke det opp. Vi skal ha det gøy og livet er for kort til å seile dårlig i null vind og regn :-)  Inspirert av kongen vet vi at vi har maange Færdere foran oss og gleder oss til dem.

4 kommentarer

Bjørn

10.06.2012 kl.13:46

Vi lurte litt på hvor det ble av dere underveis..... Om det er noen trøst så hadde vel dere også røket på en tjuvstart, siden dere var en god baug leger fram. Men 20. Eller 36. er ett fett forr oss. Betalingen i år var 5knop i 5 knops vind lags Jeløya og lenseduellen fra Færder mot Stiansen (x43) og iveren i å holde Kylie bak på oppløpet.

Andreas

10.06.2012 kl.16:28

Viktig å være på hugget i lettvindsstarter :) jeg forsøkte å gjemme meg bak dere, men om vi lykkes vil vi aldri få vite...

Edvard

11.07.2012 kl.10:48

Kan du si noe om hvilke kriterier dere hadde? Eller generelle synspunkter på fornutfige kriterer å ha for en regatta som Færderseilasen?

Bilbo

20.08.2012 kl.10:30

Edvard: Beklager sent svar... så ikke kommentaren din når før jeg la ut ny blogg. Kriterier var at vi skulle ha stor tro på at vi ville være i mål v 12 tiden lørdag. Om ikke ville vi trekke oss. Beslutningen skulle diskuteres først etter Filtvedt. Vi skulle uansett IKKE trekke oss om vi trodde vi lå bra an i klassen, eller om vi lå og hadde morsomme fighter med konkurrenter.
Vi visste vi lå dårlig an, så få konkurrenter, og vinden løyet for n´te gang når vi kom ned mot Jeløya.

Skriv en ny kommentar

hits