Bilbo

Bilbo

52, Oslo

Satser relativt aktivt på regatta i Oslofjorden med vår X-35 First 31.7 hadde vi før, men lille-Bilbo er nå solgt til Stavanger


Kategorier

Arkiv

Ikke noe er så bra for teamfølelsen som å gjøre det bra :-)
 

Moss Raymarine Race. Vår favoritt. Korte baner, 4 race lørdag, fest og konsert på kvelden, 3 race søndag.

Etter EM var ikke selvtilliten all verden. Vi har vel egentlig aldri fått båten til å gå i lite vind, selv om det skal være en lett-værs-båt. Meldingene for helgen var lite vind. Vi var kjernemannskapet og kjørte vante roller, beste mann på beste plass. Harald var erstattet av Kristine på lørdag. Veldig hyggelig å ha med Kristine igjen, hun gjør alltid en god jobb.

Vi seilte første racet bra, kom godt ut i starten og følte at det gikk bra. Veldig kort bane. Mye båthåndtering og samhandling er jo som kjent vår sterke side. Her var det MYE samhandling og god stemning. Ekstraservice i Moss er at vi får resultatene på VHF etter hvert race. Veldig bra. Stemningen om bord i Bilbo steg 10 hakk når vi hørte vi hadde fått 2 plass i første race! Yess. Vi var på. Ny start. Vi er på hugget, orden på timingen og yess - vi dundrer ut rett ved startbåten. Neeiii. Begrensningsbøya hadde vi glemt. Fillern - rundt og tilbake. Vi kommer nesten sist ut. Seiler oss brukbart opp, men veldig irriterende med den First 30 til Team Normar. Vi skal vi jo seile mye fortere enn dem, men de er stadig rundt oss.  

Det er inn mot land som teller og vi fortsetter med det i alle løp. Lørdagen ender med at vi ligger på 4. plassen etter fire race. Men det er tett, noen få poeng skiller oss fra pallen, og enda færre poeng ned til 5 og 6 plass. Søndagen blir vinn-eller-forsvinn. For å være på den sikre siden sørger vi for å vinne festen og sikre god omsetning i baren. Postgirobyggets konsert er bra og vi koser oss. Bra for teambyggingen.

Søndagen starter med litt groggy stemning til frokosten på Mitt hotell. Fantastisk dag, shorts, sol, litt vind og som vanlig trigges vi av starten. Full telling, men mislykkes litt i timingen. Slår og går bak de fleste, ut i fjorden. Det er ut som teller. Mer vind. Strømmen er ubetydelig. Ut på kryssen, runde, jibbe, ut igjen. Vi seiler sammen med de store. Borte er Team Normar. Yess.. Godfølelsen sprer seg. Dette må da ha blitt et bra race!? Resulatene kommer på VHF. Nummer 1 Bilbo. Hiiiaaa. Vi kan nesten ikke tro det. Vi ber dem gjenta bare for å høre det en gang til. Yesss. Endelig en seier i den nye båten. Helgen er allerede bra, nå er den knallbra. Vi er på pallen.

Nytt race. Heller ikke nå vinner vi starten, men kommer oss ut i fjorden. Seiler godt, ting glir bra. Vi slår noen centimetre foran et par andre båter på layline og tvinger Team Normar til å slå. Bort med dem. Dette ble også et godt race. Nå må vi holde igjen hylene når resultatene kommer for vi må høre hvem som er på andre. Vi vant igjen! Vi er ikke bare på pallen, men på andre plass med en strykning. Yess! Dette er gøy. Et race til og vi er i støtet. Uovervinnelige. 

Denne gangen sitter timingen. Vi kommer bra ut, bra fart, slår på toppen av feltet og har kontroll. Men på andre kryssen klarer vi ikke få båten til å gå. En vond følelse sprer seg. Har vi bare hatt flaks? Vi skjønner ikke hva gjør vi feil. Vi får det ikke til å gå. Vi er ikke lenger med de store, vi blir forbiseilt av de mindre. Vi slår. Det hjelper litt, men klarer ikke å resette oss nok til å få opp farten. Siste spinnakerlegg blir vi igjen forbiseilt av mange. Hva f.. er det som skjer? Guy Robert begynner å snakke om en tangklase vi seilte gjennom. I mål som nr 8! Skipper stuper uti og ja. Det er tangklase på kjølen. Lettelsen er stor, det var ikke vi som hadde mistet grepet. Det var en j... tangklase som satt som en brems. DET har vi aldri opplevd før! Lest om det på andre båter i Volvo Ocean Race og sånt, men aldri opplevd det selv.

Premieutdelingene er stas. 3. plass er pallplass. Og i Raymarine Race er det fiiine premier. Fine glass. Til og med en VHF vinner vi. Og Bundefjorden vinner som beste klubb. Igjen. Andante (2) Bilbo (3) og Brodinas (7 i ORC). Vi gleder oss til Hollender´n!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits