Bilbo

Bilbo

52, Oslo

Satser relativt aktivt på regatta i Oslofjorden med vår X-35 First 31.7 hadde vi før, men lille-Bilbo er nå solgt til Stavanger


Kategorier

Arkiv

Sårbart team og nøkkelkompetanse
Hollender´n er et av sommerens høydepunkter! En dagsseilas ofte med passe krevende forhold. Med gamle-båten tok vi mange 2.plasser, men vi har aldri vunnet denne regattaen. Etter bra plassering i Moss forrige helg stilte vi på startlinjen med god optimisme i laget. Riktignok måtte vår eminente storseilkjører Øistein på jobb, men vi rokerte litt på laget og trodde nok at det skulle holde.

Vi pleier å komme greit ut av starten, vi var ute i god tid og kjørte våre sedvanlige timing runder. En god diskusjon i teamet om hvor vi ville starte og endte med at vi ville være langt mot lo. Minste, sakteste båt i stort startfelt er ille, da må man være i lo. 10 sekunder før skuddet lå vi en båtlengde bak Milliways, med grei fart og var rimelig happy. 10 sekunder etter start lå vi i vindstille. En schwær båt parkerte i lo av oss tok all vind. Null vind til oss. Null vind = null fart. DET var ikke som planlagt. Etter 8 minutter var Milliways 4 minutter foran oss. Tidenes dårligste Hollender start. Sist ut. Hmm.

På kryssen utover til Hollendern ble det klart at vi ikke evnet å reprodusere den gode storseiltrimmen uten Øistein. Vi klare ikke å holde god fart over tid. Innimellom ja, men alt for mye av tiden slet vi. Avstanden forover økte. Heldigvis har vi en så rask båt at selv når vi seiler dårlig tar vi igjen mindre båter som startet før oss. Vi gledet oss over de vi seilte forbi. Regnbygene ga seg og solen kom fram. Silkeføre. En fin dag på fjorden!

Med vår nye (2. sesong) båt er vi er et team der alle kan sin egen rolle godt, men foreløpig kun den. Da er det krevende å bytte roller. Vi blir sårbare. Som i alle andre team som går løs på nye oppgaver handler det om å sette på gode individer der de har best forutsetning for å gjøre en god jobb. Dersom en nøkkelperson ikke er med svikter performance for hele teamet. Vi må redusere vår sårbarhet, foreløpig med å utvikle oss parvis - at det er minst to man som kan hver rolle. For oss som ikke seiler mer enn vi gjør tar det tid, men det er fint. Vi har tid. Vi skal seile i mange år og ønsker å bli litt bedre hvert år. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits