Bilbo

Bilbo

52, Oslo

Satser relativt aktivt på regatta i Oslofjorden med vår X-35. Føler oss stadig som klovner i kamp, men blir litt bedre hvert år.


Kategorier

Arkiv

Godt for teamet å feire noen små seire!


(Bildet er fra en tidligere regatta)

Sesongavslutning i år, som tidligere år, var lagt til Nesodden Cup. To dager med baneseilas er definitivt vår form for seiling. Tette starter, god kontakt med alle konkurrenter. Gjør du en tabbe går det sikkert bedre i neste race. Dessverre hadde vi litt forfall, og enda et kritisk frafall fredagskvelden gjorde at vi måtte droppe lørdagen. Men søndag var vi på plass!

Fin vind, litt slengete, men stabil i styrke og hyggelige forhold. Prestartprosedyrer i orden, god kontroll på hva vi ville og vi fikk det til. Kom godt ut og endelig en regatta der det var to andre X-35ere også. Vi fikk båt-mot-båt seiling. Fullt fokus på egen fart. Fart. Fart. Fart. Seiler vi like fort som de andre eller vil de bare glid fra oss? Spent. Vi sammenligner hele tiden, høyde og fart, men først og fremst fart. Vi må få orden på farten før vi kan begynne å mase om høyde. Trimmerne gjør jobben, litt ut, litt inn, passe rorpress, ting ser riktig ut, men klarer jeg å styre godt? Loggen vår har vist seg å lure oss godt. Den viser mye saktere fart på styrbord hals. Ingen strøm så vi kan bruke GPS fart.  Yesss ? vi har farten inne. Vi går like fort som de andre og kommer til kryssmerket rett bak Barcalore og foran Vortex! Herlig! Vi er med. Endelig har vi fått bekreftet at vi får det til. Mission accomplished. Nå vet vi. Men, vi skal ikke hjem riktig enda. Spinnakeren kommer bra opp, men i jibben roter vi det til og Vortex glir forbi. Greit nok, ren boathandling kan vi fikse. Rundingen blir nok en liten katastrofe og vi er langt bak. På neste runding gjør de andre feil og vi tar innpå, men bare innpå. Til og med siste runding og spinnakernedtaket vårt blir lettere kaotisk. Vi rydder opp. Heldigvis blir neste start litt forsinket så vi rekker å rydde opp. Og spise.

Ny start. Nye sjanser. Båten favorisert. Vi har en plan klar. 2 minutter til start og vi er for tidlig ute. Døren blir lukket! F... Vi går over startbåten og ned på baksiden. Planen gikk i dass, så vi kommer langt ned på linja, men med god fart og kontroll. Skuddet går og vi skyter ut. Det var mange som ville starte oppe ved båten. Et kaos vi slapp unna og det viser seg klokt. Vi kommer godt ut. Barcalore er lengre bak. På andre runde går vi inn mot land, lenger enn mange og får en eventyrlig høyde. Overstått? Det ser sånn ut. Overstått med mye. Vi beholder høyden i banken, tar den ikke ut for den kan bli god å ha. Og det blir den. Mot merket tryner vi mye! Vi står ikke opp, men vi ligger bedre an enn de andre. Vi runder før de to andre X-35ene med god margin. Holder fokuset helt inn og går i mål med en betryggende avstand foran de to andre. For en sesongavslutning! Vi kan! Vi har fart! Vi har god stemning og er et happy ship.

De andre i klassen har vi nesten glemt, men siste racet ga oss en 3de plass i klassen. Også det er vi happy med. Nå er det snart skisesong og vi gleder oss. Gleder oss til skisesong og gleder oss til våren. Til vi skal bli enda bedre, gjøre færre feil og jobbe oss oppover resultatlistene. Hiiiaaa.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits